De Omgeving

Wat valt er te beleven?

Friesland heeft veel te bieden. Het is een prachtige provincie en het Waddengebied is in 2016 uitgeroepen tot mooiste natuurgebied van Nederland. Het staat op de Werelderfgoedlijst van de Unesco en het Lauwersmeergebied heeft de status Dark Sky park Nederland. Paessens-Moddergat zelf is was in 2003 het mooiste dorp van Nederland en er is sindsdien niet veel veranderd. Het is er oorverdovend stil en oogstrelend mooi. 

Hieronder een aantal suggesties om te doen in de omgeving.

Droneshots gemaakt door Ferdinand Aalderink

Een impressie van de omgeving

De vakantiewoning ligt pal tegenover het beeld van de “fiskersfrou” in Moddergat. Dit beeld is een eerbetoon aan de sterke vissersvrouwen die moesten overleven wanneer de mannen op zee waren om te vissen. De woning ligt pal aan de dijk. Bovenop de dijk reikt het vergezicht naar de Waddeneilanden Schiermonnikoog en Ameland. 

Bijzonder is dat de zee, door de werking van eb en vloed, twee keer per dag grotendeels droogvalt en daarna ook weer verandert in een immense watermassa. Het Waddengebied is dan ook niet voor niets in 2009 uitgeroepen tot Unesco Werelderfgoed. Tenminste ieder weekend en zomers meerdere keren per week kun je wadlopen bij Paessens-Moddergat. Een zwerftocht maken, een overtocht naar Engelsmanplaat of een arrangement met het museum ’t Fiskershuske. Kijk ook op www.wadlopen-moddergat.nl 

De zon zien ondergaan in het Wad bij Moddergat, fietsen of wandelen door het Nationaal Park Lauwersmeers (met de status Dark Sky park), een dagje naar het levendige Dokkum, surfen, zeilen of kanoën op het Lauwersmeer. Genieten van de smakelijke streekgerechten. Rust, ruimte en vrijheid. Een dagje naar Schiermonnikoog voor strand of natuur is ook een aanrader. Kijk naar de tijden van de veerdienst of de sneldienst en huur van tevoren een fiets op Schier.

Start het gesprek
Start WhatsApp chat
Hallo 👋 Jako & Han hier!
Wist u dat reserveren of meer info vragen ook via WhatsApp kan? Klik hier om de chat te beginnen